Asko Itkonen

työterveyspsykologi
laillistettu psykologi (Valvira)
työnohjaaja STOry
EMDR-terapeutti (sertif.)

 

Olen työterveyshuollon, työterveyspsykologian ja työhyvinvoinnin, EMDR-terapian käytännön ammattilainen. Erityisalueinani ovat henkilöstön ja työyhteisön yhteisöllinen työhyvinvoinnin tuki ja kehittäminen, työntekijöiden, esimiesten työnohjaus- ja mentorointi, ryhmätyönohjaus ja koko työyhteisölle yhteisötyönohjaus.

Toteutan seuraavia palveluita: lääkkeetön uupumuksen ja ylikuormitustilojen hoito, lääkkeetön unihäiriöiden hoito sekä tehokas lyhytterapeuttinen EMDR -hoito ja sovellettu EMDR työskentely esim. erilaisissa ahdistus-, pelko- ja uupumustiloissa. Lisäksi EMDR -työskentelyn avulla voidaan lisätä rentoutumista ja prosessoida pois kuormittamasta esim. työyhteisössä, työn muutoksissa (ristiriitatilanteet) ja yksityiselämässä koettuja häiritseviä tunnemuistoja (menetykset, suhde-erot, väkivalta tai uhkailu, pitkittyneet häirintätilanteet jne.) Myös tulevia häiritseviä tilanteita voidaan prosessoida (esiintymispelko ym. pelot ja arkuudet).

Olen kohdannut n. vajaan 20 vuoden aikana satoja työntekijöitä ja kymmeniä ryhmiä ja työyhteisöjä (myös teollisissa ja IT – organisaatioissa) julkisen työterveyshuollon piirissä sekä Mehiläisen Työelämäpalveluissa. Takanani on siis erittäin paljon asiakaskohtaamisia sekä ryhmä- ja työyhteisötapaamisia työnohjaus- , kehittämis- ja konsultaatioasioissa.

Pystyn tehokkaasti auttamaan lyhytterapeuttisesti ja lääkkeettömästi ihmisiä ja edistämään heidän hyvinvointiaan muutamien käyntikertojen puitteissa ja myös ohjaamaan eteenpäin tarvittaessa, jos asiakkaan hoitotarpeet edellyttävät pidempikestoista psykoterapiaa.

Yhteystiedot

puh. 0500 578 076
asko.itkonen@askoitkonen.fi